Anytone AT-D878UV

Oktober 2019

Als je een Anytone AT-D878UV portofoon hebt, en die heb je al een tijdje niet bijgewerkt met de nieuwste firmware en codeplug, dan volgen hier de instructies wat je kunt doen om firmware 1.15 draaiende te krijgen.

Flashen

Zomaar de firmware 1.15 erop zetten zal waarschijnlijk niet lukken, je zult de portofoon moeten flashen naar Sct 3258 Ver: V2.01.07BA. De flash versie vind je onder: Menu>Settings>Device Info en dan helemaal onderaan in het scherm op je portofoon.

Downloaden Windows Flash software: hier vindt je de flash software 

Installeer de software, open het programma en selecteer sct3258.

Sluit de portofoon aan, druk # en het blauwe of oranje knopje aan de bovenkant gelijktijdig in en zet de portofoon aan. Je komt nu in de bootmode voor sct.

Bij Tools kies je config en selecteer je de com poort waar de portofoon op zit. Om time-outs te voorkomen is het handig als je in Windows bij apparaatbeheer de com poort opzoekt en de eigenschappen hiervoor opzoekt en dit scherm open laat staan.

Nu kies je bij SCT poort voor Flash -update

Bij programm file selecteer je het flash bestand, door op de 3 puntjes ernaast te klikken kun je in de verkenner het bestand opzoeken. (kun je hier downloaden via opslaan als)

Klik nu op de flash update ter rechterzijde van de programm file, de portofoon wordt nu geflasht.

Als er in het message-venster succesful staat is het flashen geslaagd.

Flash manual in het Engels hier downloaden

Zip bestand met software, flashbestand en Engelse manual

Firmware update

Installeer cps 1.15, Windows setup bestand vind je hier

Zet de GPS en APRS op de portofoon uit

Houdt de ptt toets en de blauwe (of oranje) toets ingedrukt terwijl je de portofoon aanzet. Het rode ledje op de porto gaat branden.

Sluit de portofoon aan en selecteer de com poort. Ook hier is het weer raadzaam om in apparaatbeheer de com poort op te zoeken en de eigenschappen te openen.

Kies bij Tools voor Firmware and icon update. Kies het Firmware update bestand uit de update map. Update map 1.15 kun je hier in zip downloaden

Click nu op write en de nieuwe firmware wordt naar de portofoon geschreven.

Als dit klaar is, ontkoppel je de porto en zet deze uit. Druk de ptt toets en de toets daaronder gelijktijdig in en zet de portofoon aan. Selecteer de tijdzone en dan confirm en de portofoon wordt gereset. Als de portofoon opstart is deze helemaal leeg, niet schrikken dus.

Iconen pakket bijwerken

Dit gaat ongeveer hetzelfde als de FW update, alleen moet je nu pf2 en ptt ingedrukt houden en de portofoon aanzetten, er verschijnt dan een update scherm op de portofoon. Na de update zelf de portofoon uitzetten. Het laatste iconpack dat ik kon vinden is 1.11 van februari 2019.

Hier staat dat iconpack

Codeplug erop zetten.

Laad de meest actuele codeplug in cps 1.15, koppel de portofoon aan de computer en zet deze GEWOON  aan. Vul je radio id in, sla de codeplug op en schrijf deze naar de portofoon.

Download hier de complete zip map met de flashsoftware en bestand, Firmware 1.15, CPS 1.15, iconpack en de codeplug van oktober 2019 gemaakt door Rutger, PAøCQJ

Meer informatie vind je op het forum dmr technoronde.nl

 

 

 

 

Hits: 1046