User Configuration

Klik op het screenshot voor een grotere afbeelding

User configuration

Hier staat je nummer van je configuratie, je kunt het een eigen naam geven door bij New Config een naam in te vullen en op het groene vinkje te klikken, je maakt deze dan meteen actief. Het link icoontje is erg handig, als je dit aanklikt zal dit een snelkoppeling op je bureaublad zetten zodat Log4om met deze configuratie zal opstarten. Met het + icoontje sla je een nieuwe configuatie op, je moet dan wel eerst de stationsinformatie (er op volgend scherm) instellen.

In het scherm station information vul je je call in, je IARU regio (voor Europa en Afrika is dit regio 1) . Je kunt ook je naam en adres invullen, handig als je het programma gaat gebruiken voor QSL post. Het meest belangrijk op dit tablat is de locator, vul je eerste 6 karakters van je locator in. Als je je locator niet weet kun je deze opzoeken via http://k7fry.com/grid/.

Hier kun je de database kiezen die je wilt gebruiken. Je kunt ook een nieuwe database aanmaken door op new te klikken. Met de testbutton controleer je of de database correct werkt.

Met external services kun je de in LOG4OM ingegeven Qso’s automatisch doorsturen naar QRZ, Clublog, Hrdlog,Eqsl, Hamqth en Lotw. Zelf stuur ik alles door naar QRZ, Clublog en Lotw.