FLDIGI

Schermafbeelding van FLDIGI

Schermafbeelding van FLDIGI

FLDIGI is een gratis programma waarmee veel digitale modes zijn uit te voeren. Het ziet er een beetje ouderwets uit, alsof het zo is weggeslopen uit Windows 95, maar het werkt prima op de meeste recente versies van Windows, 7,8 en 10. Het programma is er ook voor Linux. In Ubuntu is het te downloaden en te installeren via het softwarecentrum (naar fldigi zoeken)

Je kunt FLDIGI via Sourseforge downloaden, kies voor “Looking for the latest version?”  Hier vind je de site met FLdigi files.

Hier vind je de online handleiding (in het Engels)

De modes die FLDIGI kan verwerken zijn onder meer:

PSK
RTTY
Contestia
Thor
Hell
Olivia

In het begin was ik nog sceptisch over FLDIGI, maar dat kwam vooral door het uiterlijk. Ham Radio Deluxe ziet er veel mooier uit, FLDIGI alsof het 20 jaar oud is. De werking is echter veel eenvoudiger en ook beter, je hebt het gevoel het meer in eigen hand te hebben.

Hits: 4165

6 gedachten over “FLDIGI

 1. Guy Roelandt

  Hallo OM,
  Mijn call: ON4RO
  Misschien kan jij me helpen?
  Vandaag heb ik Windows 10 geïnstalleerd en ook Fldigi; ik heb wel ontvangst maar kan niets uitsturen. Nochthans de driver van mijn modem (SB-2000) Geïnstalleerd maar krijg het programma niet aan de praat. Bij de installatie van de driver, gaat mijn zender wel op transmit… Heb jij soms een oplossing? Er is ook nog geen driver beschikbaar voor 10; is dat misschien het probleem?

 2. Gerald

  Prima Programma , blijft niet hangen zoals DM780 uit het Ham radio de luxe programma doet, soms wel een halve minuut en het tegenstation maar wachten hi.
  Ik ben er nog niet achter of er een mogelijkheid is om bij aanvang aan te geven dat er al eerder een qso is geweest
  bijvoorbeel “last qso etc etc”
  verder mooi en goed programma.

 3. corne

  ik krijg fldigi nie taan de praat met windows 10 pro;ik ben un stuurproggie aan het zoeken ,als ik probleemoplossing moet geloven ,is fldigi nie tcompatable ,maar ik kijk wel ff verder als munne neuske lang is.onder windows 8 draaide het prima.

 4. Martin Kuiper

  Bestaat er ook een snelle manier om flidigi met een scu-17 met de ft897d aan het werken te krijgen.
  Zoek dus een mogelijk PDF bestand om alles snel en goed te laten werken.

Gesloten voor reacties.