FLDIGI

Schermafbeelding van FLDIGI

Schermafbeelding van FLDIGI

FLDIGI is een gratis programma waarmee veel digitale modes zijn uit te voeren. Het ziet er een beetje ouderwets uit, alsof het zo is weggeslopen uit Windows 95, maar het werkt prima op de meeste recente versies van Windows, 7,8 en 10. Het programma is er ook voor Linux. In Ubuntu is het te downloaden en te installeren via het softwarecentrum (naar fldigi zoeken)

Je kunt FLDIGI via Sourseforge downloaden, kies voor “Looking for the latest version?”  Hier vind je de site met FLdigi files.

Hier vind je de online handleiding (in het Engels)

De modes die FLDIGI kan verwerken zijn onder meer:

PSK
RTTY
Contestia
Thor
Hell
Olivia

In het begin was ik nog sceptisch over FLDIGI, maar dat kwam vooral door het uiterlijk. Ham Radio Deluxe ziet er veel mooier uit, FLDIGI alsof het 20 jaar oud is. De werking is echter veel eenvoudiger en ook beter, je hebt het gevoel het meer in eigen hand te hebben.

1 thought on “FLDIGI

  1. Guy Roelandt

    Hallo OM,
    Mijn call: ON4RO
    Misschien kan jij me helpen?
    Vandaag heb ik Windows 10 geïnstalleerd en ook Fldigi; ik heb wel ontvangst maar kan niets uitsturen. Nochthans de driver van mijn modem (SB-2000) Geïnstalleerd maar krijg het programma niet aan de praat. Bij de installatie van de driver, gaat mijn zender wel op transmit… Heb jij soms een oplossing? Er is ook nog geen driver beschikbaar voor 10; is dat misschien het probleem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.