Settings WSJT-x PH4E

Settings WSJT-x

De settings vindt je in de menubalk in het menu file of door F2 in te toetsen.

wsjtset1

Zo staat bij mij tabblad General ingesteld, het is allemaal vrij standaard. Vul je eigen call in en je locator bij My Grid.

wsjtset2

Tabblad radio is wat ingewikkelder. Hier zie je de instelling met een interface en een ft-897. Als je geen (volledige) interface gebruikt en de set gekoppeld hebt aan de geluidskaart, dan moet je bij PTT Method “Vox” instellen. Je zet moet je dan ook zo instellen dat hij op Vox reageert (als de vox is ingesteld gaat de set over op zenden als hij microfoonsignaal aangeboden krijgt).

wsjtset3

In tabblad audio stel je in welke geluidskaart en welke in en uitgangen van je computer je gebruikt.

Hier verander je niets tenzij je nog macro’s wilt maken voor JT65 of JT9

wsjtset5

Hier vink je aan dat je een ontvangst rapport wilt loggen en, als je PSK reporter inschakelt, een dB rapport meezendt. Zorg ervoor dat je router en firewall poort 2237 doorlaten.  PSK-reporter op https://pskreporter.info/pskmap.html toont ontvangsten van digitale amateursignalen wereldwijd. Als je deze functie op enable zet doe je mee met het wereldwijde ontvangstnetwerk. PSK-reporter toont niet de wspr rapporten, daarvoor moet je op http://wsprnet.org/drupal/wsprnet/map zijn.

wsjtset6

Dit is het standaardfrequentielijstje, die staat in aanvang goed ingesteld. Mocht later het bandplan wijzigen, dan kun je hier de frequenties per band per mode instellen.

wsjtset7

Hier kun je de kleuren instellen voor bij JT Qso’s, spreekt voor zich.