N1MM Logger tijdens PACC

Archiefpagina, niet meer actueel

N1MM logger is een logprogramma met veel mogelijkheden. Waar het ons in eerste instantie om gaat is het gebruik tijdens de PACC contest.

Installeren gaat vrij eenvoudig, steeds maar doorklikken, je hoeft niet bang te zijn voor virussen, spyware en andere rommel. Na het installeren moet je de computer herstarten.

Open N1MM loggen en er open zich de onderstaande 2 schermpjes.  Kies in het scherm “database creation” voor “Create new N1MM logger+ database”, dus NIET zoals in de afdeling de bovenste optie.

scherm 1

Klik op OK en je krijgt volgend scherm

scherm 2

Klik op OK en je krijgt volgende melding

scherm 3

 

Er openen nu, als je Windows Vista, 7 of 8 hebt, twee schermen, een ervan is van je Windows Firewall, in dit scherm kies je voor  toegang stoestaan.

scherm 4

 

Er opent ook een Window waarin je een database kunt kiezen, kies voor N1MM Admin.s3db. Klik op overwrite en negeer de foutmeldingen door op ok te klikken. Je krijgt nu de volgende twee schermen.

Kies in het rechterscherm voor Config en dan voor Change your station data.

scherm 6

 

Vul hier je gegevens in. Als je lid bent van een radio club, vergeet dan niet bij Club de afdeling en/of naam van de club in te vullen.  De velden spreken voor een zendamateur voor zich, bij ARRL section full je in DX. Klik op OK