Lijst van kortegolf websdr’s

Lijst van kortegolf websdr’s die in Nederland zonder al te veel vertraging via internet te ontvangen zijn. Voor VHF en UHF websdr’s in Nederland zie hier. Je kunt ook een websdr koppelen aan je radio. Als je dan je radio op een andere frequentie draait, gaat de websdr met een kleine vertraging ook naar die frequentie, lees hier.

Er zijn ook veel Kiwi WebSDR’s, maar deze hebben meestal een toegang voor een beperkt aantal gebruikers en de vertraging is vrij groot zodat je ze niet als alternatief voor je eigen ontvanger kunt gebruiken (in geval van veel QRM) tijdens een QSO. Hier een lijst met Kiwi websdr’s.

Onderstaande websdr’s hebben een vertraging van ongeveer 1 seconde en zijn redelijk goed bruikbaar tijdens een QSO. Houdt er wel rekening mee dat je een websdr tijdens contesten niet mag gebruiken als deze 500 meter of meer bij je vandaan staat.

Bijgewerkt 22 februari 2024

Geen geluid

In de browsers Chrome en Edge krijg je vaak standaard geen geluid uit de websdr. Dit los je op door linksboven in de adresbalk met rechts te klikken op niet beveiligd.

Ga in het scherm dat dan opent naar site-instellingen, klik daar met links op.

Zet het schuifje bij geluid op “toestaan”.

 

Sluit dit venster. In het venster van de websdr staat nu opnieuw laden bovenaan, klik hier op en als het goed is zul je nu geluid moeten gaan horen van de websdr.