HAM Android Apps

Voor Android zijn veel apps te verkrijgen voor de zendamateur, de ene wat beter dan de andere, de ene gratis, de andere kost geld. Hier een kort overzicht van enkele Apps die ik zelf gebruik of gebruikt heb.


Repeaterbook – Werkt met gps locatiebepaling en geeft de repeaters in een bepaalde straal weer. Je kunt de straal instellen en wat voor repeaters je vermeld wilt hebben. Zelf heb ik de straal op 50 km staan en zie alleen de fm repeaters op 2 meter en 70 cm. Maar je kunt ook bijvoorbeeld dmr en d-star repeatermeldingen krijgen. Op mijn samsung s5 neo en Asus tablet werkt het op dit moment (8 november 2017) goed en is voor zover ik kan zien up to date.


QTH Locator – Bepaald je eigen Locator,  de afstand tussen 2 locators, de richting waarin de andere locactor zich bevindt, de afstand en op google earth zie je de plattegrond. Hoewel deze app lang niet bijgewerkt is, werkt deze nog op de meeste android toestelen.


Echolink – Echolink op je android tablet of telefoon, werkt prima.


ISS Detector – Mooie app om de zichtbaarheid van het ruimtestation ISS te bekijken. ISS is regelmatig te horen op 145.800 MHz als hij binnen bereik is. Op de app staat ook informatie over de zon en maan en verwachting van de bewolking. Een aanrader.