DMR

DMR staat voor Digitale Mobiele Radio. Dit is een internationaal vastgelegde standaard voor radioverkeer in twee richtingen. De DMR standaard maakt het mogelijk om apparatuur van verschillende fabrikanten samen te laten werken op hetzelfde netwerk en met alle functies die binnen de standaard zijn gedefinieerd. Toch zijn er grote verschillen, let dus goed op als je DMR apparatuur aanschaft.

De meeste informatie over DMR vind je in het forum van de DMR Technoronde. Je moet je dan wel even aanmelden. In het forum vind je de nieuwste firmware versies en de nieuwste codepluggen. (Een codeplug is een bestand waar alle gegevens in staan om via repeaters en simplex te kunnen werken in Nederland) Het forum vind je als je op deze tekst klikt.

Luisteren naar DMR kun je ook online doen. Dit kan via de site van Brandmeister. Rechtsboven zie je daar een player staan. Daar selecteer je Nederland 204 en je hoort nu wat er zich afspeelt op DMR op 204. Het is niet altijd even druk, het kan dus zijn dat je een hele tijd niets hoort.