Soms vergis ik me

Afgelopen week met mijn 100 Watt en een draadje (10 meter endfed). Ik hoorde HZ400OZ. Leuk, een special call, ik probeerde die maar eens te werken. Hij stond nog niet in het cluster, dus wie weet. En ja hoor, na ongeveer 23 keer mijn call noemen, verbeteren, ander spellingsalfabet, had hij mijn call goed te pakken.

Ik blij, want ik ben gek op special calls, alleen vroeg ik mij af waarom deze niet op QRZ.com stond. Ik luisterde na het QSO nog even naar het station, tot ik mij realiseerde dat hij zei Hotel Sugar 400 Ontario Zebra. Sugar is geen Z maar een S! Lekker handig al die verschillende spellingsalfabets, maar ook wel een beetje dom van mij natuurlijk.

Maar ik was wel blij, want ik had geen verbinding gemaakt met Saudi Arabië maar met Thailand, een 2 keer zo grote afstand 🙂

En dat vergissen met letters overkomt mij trouwens vaker, de C verwissel ik met de S, de F met de V en nu dus ook de S en de Z.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *