Ik kon mijn oren niet geloven

Vandaag mijn magnetic loop van MFJ, de 1786, uit de schuur gehaald en die weer op de mast gezet om eens te luisteren of die nou net zo goed is als de end-fed.

Als test geef ik een cq algemene oproep op 14.260 MHz maar verwacht eigenlijk niks retour, maar na de tweede keer roepen hoorde ik Santiago Santiago Echo diep in de ruis. Ik vond het leuk dat er iemand retour kwam, dacht aan iemand in Spanje of Italië die net als ik ook maar een klein stationnetje heeft. Ik vraag nogmaals naar zijn call en ik hoor toch echt heel duidelijk JE1SSE. Huh, Japan dat retour komt op een oproep van mij? Ja dus! We hebben rapporten uitgewisseld (5/3) en namen, en dat was het dan.

Na afloop nog een tijdje zitten nagenieten van deze leuke verbinding naar aanleiding van een eigen oproepje.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *