Van Zuid-Afrika tot Alaska

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Donderdag zat het mee. In de avond op 20 meter hoorde ik ZS6ARF roepen, Wynand uit Johannesburg. Nou, ik proberen met mijn 100 wattjes en loopantenne. En warempel, hij kwam retour. Heel QSO kunnen maken met mijn steenkolen Engels van wel 5 of 6 doorgangen.

En dan sta je op het punt de set naar FT8 op 30 meter te draaien, hoor je opeens één enkel station op 20, de KL7IZH. Dat was Stephen uit Alaska, en ook hij kwam retour voor mij. Goed, mijn signaal was niet bijstersterk (53), maar we hebben een behoorlijk QSO kunnen houden. En ik heb geluk gehad dat ik hem in Europa als één van de eerste hoorde, want na ons QSO kreeg hij een pile up van Stockholm tot Ankara (dat is ongeveer gelijk aan van hier tot Tokyo).

En had ik gisteren ook nog eens voor het eerst in mijn leven een zeearend in het echt gezien en nog een foto van kunnen maken ook.

En vrijdag had ik mijn eerste SSB QSO op 12 meter, met PU2WDX uit Brazilië. Op 12 meter gebeurd nooit zoveel op SSB, maar nu was het dus even bingo.

Ik had het al eens eerder verteld, dat met de magnetic loop, goede propagatie, geduld en geluk de hele wereld is te werken.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *