DX-en met een loopantenne

Tot voor kort hield ik het niet voor mogelijk, echte dx verbindingen maken met mijn magnetic loop antenne (mfj 1786), en zeker niet dat er als ik zelf CQ geef dat er dan stations buiten Europa retour komen.

Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Een paar weken geleden kreeg ik om half een in de nacht een VK station retour (had nog nooit met Australië gewerkt in phone) en een paar dagen later een station uit Jamaica, allemaal op 20 meter.

Afgelopen weekend in de Work All Europe contest heb ik zelf niet geroepen, maar lukte het toch om tot Costa Rica door te dringen, weer een dxcc dat ik nog niet in phone had gewerkt. Daarnaast nog 29 stations buiten Europa kunnen werken, voornamelijk op 15 meter.

Woensdag op 15 meter weer een nieuwe dxcc, Mayotte, en vanmiddag Namibië, ook op 15.

Maar vanavond spande de kroon. Ik riep cq op 14.288 MHz. Eerst kwam er niemand retour en de moed begon mij al in de schoenen te zinken. Toen kwam er een Canadees op vakantie in Bulgarije retour, en daarna een Spanjaard en daarna…..van alles door elkaar dat naar mij riep. IJsland, USA, Jamaica en als klap op de vuurpijl de Falkland eilanden. Het zweet brak mij uit, wist niet wat mij overkwam, maar leuk was het wel.

Achteraf even in het cluster gekeken, daar stond ik opeens negen keer in vermeld, tot Malawi, Polynesië en Australië aan toe.

En dat allemaal met een Yaesu FT991a, MFJ 1786 en heeeeeeeeeeeeeeeeel goede propagatie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *